GERARD KOSTER (1932-2015)

 

FILM   -  http://www.marnecultuur.nl/kunstencultuur/gerard-koster-kunstenaar/ 

 

Gerard Koster schilderde vanaf 1975 met overgave het weidse landschap van het Hogeland in Groningen, de Waddenkust- en de eilanden. In 2015 overleed hij op 82-jarige leeftijd op zijn boerderij in Kloosterburen. 

Bij zijn 80e verjaardag verscheen een boek over zijn werk met de titel: ZOVER HET OOG REIKT. Het is nog steeds verkrijgbaar voor € 20,-. Te koop bij Museum de Buitenplaats in Eelde en Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum .

U kunt het ook bestellen door een e-mail te sturen naar: Annette van der Post: a.vanderpost@inter.nl.net 

Vermeld:

- het aantal exemplaren

- uw adresgegevens voor verzending

 Daarnaast maakt u per stuk € 20 ( + € 5  voor verzending) over op : NL54RABO 033 52 22 838 t.n.v. A. van der Post, met de vermelding van ‘boek’ en uw naam en adres.

 

 

 

Ruimte, licht en atmosfeer zijn de belangrijkste elementen in de lyrisch-realistische landschappen van Gerard Koster.

In zijn werk figureren dijken en polders, de verten van wad en kwelder, de stranden van de Waddeneilanden.

Onafhankelijk van het onderwerp dat wordt gekozen, is elk schilderij een poging een gevoel van verstilling en eindeloze ruimte op te roepen.

Hoge luchten boven een lage horizon leggen een vanzelfsprekende verbinding met de de traditie van Hollandse landschapsschilderkunst.


De vaak grote formaten versterken de suggestie van ruimtelijkheid, waardoor de schilderijen open vensters lijken die uitnodigen naar buiten te stappen.

Repoussoir